Tuesday, April 9, 2013




UDIBiH POZIVA NA SVEOPĆI CIVILIZIRANI I DEMOKRATSKI BUNT PROTIV DAHIJA

Naš cilj je okupljanje opozicionih političkih stranaka i udruženja građana na teritoriji Federacije BiH i stvaranje takozvanog "demokratskog bloka", kao alternative postojećoj kriminalnoj vlasti koncentriranoj u dva, na smrt, zavađena politička bloka od kojih jedan okuplja SDA a drugi SDP.

Povod za ovakvo političko udruživanje je više nego neophodan. Postojeće katastrofalno političko i gospodarsko stanje u FBiH je rezultat kriminalne vladavine aktuelne vlasti i njihovih neprirodnih političkih koalicije koje nas, osim enormnog novčanog zaduživanja kod MMF-a i drugih finansijskih institucija MZ-e, polako ali sigurno uvode u "zonu evropskog sumraka" iz koga nema povratka.

Slični primjeri iz istorije nas uče da je u ovakvim situacijama vladajuću oligarhiju moguće svrgnuti samo mobilisanjem svih raspoloživih demokratskih snaga i stvaranjem političke situacije koja će građane Sarajeva,Mostara,Tuzle,Zenice,Bihaća, i uopće Federacije BiH, probuditi iz latergije i istovremeno ih stimulisati na civilizirani i demokratski bunt protiv dahija iz vladajućih političkih partija.

 .



 

No comments:

Post a Comment